Schimbarile climatice, un adevarat pericol pentru agricultori!


Pomii ca pomii, din nefericire si in sectorul legumiculturii s-au inregistrat pierderi. Cei mai multi legumiculori au fost harnici si s-au pregatit din timp ca sa scoata rasaduri sanatoase pe piata, cei care nu au avut spatiile protejate incalzite, au suferit pierderi foarte mari, iar rasadurile ramase au suferit de anumite malformatii din cauza frigului.

Datorita poluarii si faptului ca nu avem grija de mediul inconjurator, ne batem joc de natura, karma isi face treaba si ne ofera ceea ce oferim si noi la randul nostru. Nu scot din ecuatie rachetele speciale care modifica clima. Dar si acestea sunt facute de mana omului.Oricum, manipularea vremii poate avea ca rezultat încălzirea sau racirea globala ceea ce nu este un lucru bun.

Acum stau si ma intreb, zapada de Craciun si nici in perioada apropiata nu am avut, caldura am avut, apoi ger, de a inghetat tot, si brusc temperaturi de 14 grade, toata zapada se topeste, apar inundatiile, apa freatica urca si inunda pivnitele oamenilor, apa balteste pe campurile si in curtile oamenilor.

Continund sa poluam, distrugem tot in jurul nostru si apoi ne intrebam: de ce? In anul 2018 inca exista oameni care arunca pe geam pahare de cafea goale sau cuti de tigari din masina. Nu a

re treaba acest aspect cu chimbarile climatice, dar tine de respectul fata de ceilalti si de mediul inconjurator.

O livada la care avem accesul din Judetul Dambovita, sta efectiv in apa, si nu este singura, acest lucru poate duce la putrezirea radacinilor sau a coletului.

Educatia, respectul si responsabilitatea sunt cei 3 stalpi de baza in viata. Sa ne plimbam mai putin cu masinile, sa nu mai ardem gunoaiele in spatele sau in fata curtii, sa nu mai aruncam gunoaiele la padure sau pe strada, sa nu mai utilizam produse chimice, si sa folosim mai multe produse organice pentru a imbunatatii solul si microorganismele benefice din sol, si pentru a manca sanatos, sa nu mai defrisam padurile, si sa plantam cat mai multi pomi!

Tineti minte! Natura este reflexia faptelor noastre!

De noi depinde viitorul nostru si al urmasiilor nostrii!

Featured Posts